Ne halogasd, vágj bele!

Manapság a céges világ hihetetlen nehézségekkel és kétséges helyzetekkel na és persze jövővel találja szembe magát, amit nem elég úgy jellemezni, hogy nehéz helyzeteket szül, hiszen egyenesen romba is tud dönteni egy-egy vállalatot, ha annak a vezetője nem elég keménykezű, vagy épp egy kicsit instabilabb jellem. Én úgy gondolom, hogy nekem nagy erősségem, hogy az ilyen helyzetekben is teljesen nyugodt tudok maradni, és a feszültségemet a tervezgetésbe és a számolgatásba vezetem át, ami végül majdnem minden esetben a tökéletes eredményt adja. Persze azt nem mondhatom, hogy számomra ezek a helyzetek és időszakok könnyen telnek, ez tény és való. Sok cég azonban ilyen esetekben is halogat és nem vezeti be a változtatásokat, az újításokat, még akkor sem, ha egyértelműen látszik, hogy az teljesen tökéletes megoldást jelente a vállalat számára a jövőjét tekintve.

Én közel két éve éreztem először, hogy a mai munkaerő problémák előtérbe fognak lépni, hiszen akkor kezdődött nálunk egy nehezebb időszak, számos elvándorlással és elégedetlen karrier utakkal, na és persze motiválatlan, lusta és lomha szervezet kialakulásával. Tudtam jól, hogy azonnal lépnem kell, és hogy egy szakértő külső csapat segítségére van szükségem, hiszen közel százhúsz ember terelgetése ebben a témakörben nem könnyű feladat, szakértelmet és tökéletes szakmai tapasztalatot kíván.

Hála a jó égnek én már két éve nagyon jól döntöttem amikor a Kogwheel csapatát kértem fel a coaching feladatok ellátására, hiszen ma semmilyen munkaerő problémám nincs, sőt, mindenki tökéletesen elégedett a lehetőségeivel, mert semmivel sem kap több terhelést, de kevesebbet sem, mint amennyit elbír vagy amennyit szeretne. Nem mondom, hogy könnyű út volt, amire az emberek beillesztették ezt a fajta gondolkodást a mindennapjaikba, de most már tökéletesen működik a cég, sőt hihetetlen jó a vállalati hangulat és az összetartás is, ezt pedig gondolom a csapatépítő tréning tökéletes eredményének köszönhető. Mindenkinek azt tudom javasolni, hogy még most, utolsó pillanatban fogjon bele a folyamatos fejlesztés kialakításába, ha eddig nem tette, és legfőképp hogy keresse fel a Kogwheel csapatát, mert náluk jobb és eredményesebb szakembereket keresve sem fog találni, ebben biztos vagyok.